fbpx
Blogg

Purpose eller profitt?

By november 25, 2022desember 22nd, 2022No Comments

Jeg så den solide, vellagde og prisvinnende norske dokumentaren Dødsårsak ukjent i går, om legemiddelindustri og psykiatri. Jeg så den som individ, som mor, som leder og engasjert samfunnsborger. Den ga stort rom for ettertanke. Refleksjoner om #tillit#lederskap#menneskesyn og #helse.

Hva skjer når en industri feiler på alle disse 4 områdene og hva er relevant for mennesker og virksomheter i andre industrier?

Tillit:

Uansett om du er leder, politiker, forelder eller venn, tror jeg vi alle kjenner på betydningen av tillit. I Norge er vi stolte av vårt høye nivå av tillit. Tillit til politikere, helsevesen og andre institusjoner er essensielt for et velfungerende samfunn. For virksomheter er tillit avgjørende for verdiskaping og resultater. For oss mennesker imellom er tillit avgjørende for at relasjonen skal fungere og være god, begge veier. Hva betyr vel ikke mer enn å ha mennesker du vet virkelig er der for deg og som backer deg 100% når du møter utfordringer?

Selv på individnivå er tillit viktig. Tillit til meg selv, mine evner til å ta gode valg, til at jeg kan mestre noe vanskelig og til at jeg er til å stole på. Enten sitter det i ryggmargen eller så gjør det det ikke – som en integrert del av ens identitet.

Lederskap:

For meg handler godt lederskap om å gå foran, vise vei, evne å ta kloke beslutninger, være rollemodell og engasjere andre slik at de vil ta følge på veien. Lederskap er viktig på mange nivåer, om det er som landsleder, virksomhetsleder, klasseromsleder, treningsleder, familieleder (forelder) eller selvleder. Lederskap handler om å ta ansvar, uansett hvilket nivå man er leder. Fordi både godt og dårlig (selv)lederskap har konsekvenser, for en selv og (mange) andre.

Jeg tror vi i dag har for mange som ikke utøver tilstrekkelig lederskap på en eller flere av disse nivåene. Kanskje fordi det er så lett å peke på noen andre når noe går galt eller når store eller små beslutninger skal tas og implementeres. Ledelse er også noe som sitter i ryggmargen – som en integrert del av ens måte å tenke og agere.

Menneskesyn:

Jeg tror 100% på at vi mennesker er en del av en større helhet, hvor alt henger sammen og har gjensidig en like stor verdi. Alt og alle har sin viktige og rettmessige plass og vi har en gjensidig påvirkning på hverandre, både mennesker, dyr og planteriket. Ja til og med helt ned på atomnivå. Av ulike grunner har vi mennesker plassert oss selv øverst på «verdistigen», over dyr og planteriket. I tillegg har mange mennesker plassert seg selv høyere på «verdistigen» enn andre mennesker. Om det gjelder kjønn, legning, etnisitet, posisjon, makt, penger eller suksess.

Hva skjer når vårt menneskesyn følger slike «hierarkier»? Jo, blant annet skjer det at vi bryr oss mer om når noen vi kjenner blir syke eller dør, enn at 650 barn dør hver time av sult i verden. Eller at det er ok at dyr lider for at vi skal få dekket våre behov. Det som også skjer er at mange virksomheter setter profitt foran purpose, på bekostning av menneskers liv, lykke og helse.

Helse:

Hvis jeg eller mine nærmeste ikke har god helse, forringer det alt annet i livet. Det er litt som man snakker om i arbeidslivet; Hertzbergs såkalte «to-faktor teori» om motivasjonsfaktorer vs hygienefaktorer. Kort fortalt; motivasjonsfaktorer motiverer når de er til stede, men ikke nødvendigvis demotiverer om de ikke er til stede, mens hygienefaktorer ikke skaper motivasjon om de er til stede, men skaper demotivasjon når de ikke er tilstede. Helsa vår er i mine øyne en hygienefaktor, derfor tar vi vanligvis ikke grep før den er fraværende/ikke er god.

Jeg har nytt fantastisk godt av et helsevesen som i stor grad har vært der når jeg og mine nærmeste har trengt det. Det er ufattelig viktig at dette systemet fungerer, når vi er på vårt mest sårbare og trenger hjelp aller mest. Jeg har med tiden også smertelig opplevd når helsevesenet ikke fungerer.

Dokumentaren Dødsårsak Ukjent viser en side vi kanskje ikke har så lyst til å se, men jeg tror det er avgjørende at vi ser – dersom vi skal ha håp om at noe blir bedre.

Jeg tror det er relevant for tillit, ledelse, menneskesyn og helse. Fire av de viktigste faktorene for et velfungerende liv, en velfungerende virksomhet og et velfungerende samfunn.

Boken #ReinventingOrganizations av Frederic Laloux er en fantastisk bok, som viser at over tid, er det virksomheter som fokuserer på purpose først, som gjør det best i det lange løp. Når det er sagt, er det helt klart noen virksomheter og industrier som gjør det alt for godt, alt for lenge, som åpenbart setter profitt over alt annet.

Som individ, mor, leder og engasjert samfunnsborger, vil jeg bidra til at slike ikke får fortsette, gjennom å dele viktig informasjon og forskning. Håper flere vil være med å bidra.

Energigivende hilsen fra

Sissel Naustdal, engasjert leder av MadeToGrow

Nysgjerrig på hvordan vi kan hjelpe deg eller din virksomhet, digitalt eller analogt? Ta kontakt for en inspirerende prat.

Lyst til å se noen av de digitale programmene vi har laget, last ned gratis appen vår «MadeToGrow» og se noe av det vi har utviklet.

Vil du følge med oss videre finner du oss her: FacebookInstagram og LinkedIn for oppdateringer, samt meld deg på nyhetsbrevet vårt – hvor vi holder deg oppdatert på hva om som skjer hos oss.