fbpx

Veien til et meningfylt og energisk liv

Jeg våknet opp i dag og følte meg enda et år yngre – og takknemlig for at jeg har blitt enda ett år eldre.

Takknemlighet:

  • Takknemlig for livet mitt og for alle de fantastiske menneskene jeg har rundt meg.
  • Takknemlig for mine 3 barn som gir meg noen av de største gledene og læringsmulighetene.
  • Takknemlig for at jeg er så privilegert som får bo i vakre, rene og trygge og ressursrike Norge.
  • Takknemlig for at jeg opplever en så innholdsrik og meningsfull hverdag.
  • Takknemlig for at jeg føler jeg har en helse som lar meg leve, oppleve og nyte.

Selv om jeg er takknemlig for mye betyr det ikke at verken jeg eller livet mitt er perfekt, men at jeg velger å fokusere på det som er bra og at jeg kan forbedre det som ikke er så bra. Det er mange «hybelkaniner» i livet mitt, men jeg har lært meg til å bli glad i dem og gjøre det som ikke er bra bedre.

Prestasjonssamfunnet:

En av de største utfordringene jeg tror vi har i dag er de enorme forventningene mennesker har til seg selv og andre. Når vi ser oss rundt, ser det ut som at alle andre har mer enn oss og at de lever mer perfekte liv; finere sted å bo, finere bil, større båt, flere hytter, finere jobbtitler, mer penger, flottere familie, mer spennende ferier, flere venner osv. Med sosiale medier er det ingen grenser for hvem og hvor mange vi kan sammenligne oss med.

Sammenligning som leder til misunnelse og følelse av mindreverdighet bidrar til dårligere helse, mentalt og fysisk. Kan vi i stedet snu det til inspirasjon for å utvikle oss, er det positivt, for det er umulig å ikke sammenligne seg, sosiale vesener som vi er.

Jeg forsøker mest mulig å heller sammenligne meg med meg selv, altså den jeg var i går eller for 5 år siden, med den jeg er i dag og den jeg vil være i fremtiden. Hva som er viktig for meg og mine i livet og hva som kan bidra til at jeg blir en bedre versjon av meg selv. Litt og litt for hver dag. Det gjør meg mer immun mot følelsen av mindreverdighet og andres forventninger påvirker meg ikke negativt. Fordi jeg vet hva jeg står for, hva som driver meg, hvem jeg vil være og hva som er viktig for meg å oppnå i livet mitt.

Mål, mening og lykkefølelsen:

Jeg fant tidlig i livet mine «hjerte-mål». Altså hva jeg finner engasjerende og meningsfullt. Hva jeg brenner for å få til på vegne av meg selv og andre, og hvordan jeg ønsker å bidra til noe verdifullt. Min «purpose» har utviklet seg over tid, fra et ønske om å bidra til at mennesker kunne komme på jobb og prestere godt, til et ønske om å utvikle potensialet i mennesker, virksomheter og samfunn. Min visjon er nå er:

Å INSPIRERE OG STØTTE MENNESKERS TRANSFORMASJON TIL ET ENERGISK OG MENINGSFYLT LIV, OG GJENNOM DET BIDRA TIL ET BEDRE SAMFUNN FOR ALLE.

Altså, mine visjoner er som meg, work in progress ? Dette er det som skaper den virkelige lykkefølelsen for meg.

Du tenker kanskje at det høres svulstig og fluffy ut med en slik visjon? Eller kanskje det bare er jeg som er redd for at du skal tenke det, for det gjør meg sårbar og redd for at andre skal dømme meg, eller for at jeg ikke skal være god nok. Jeg våger allikevel å ta sjansen på å dele min visjon. Ikke for min skyld, men fordi jeg ønsker å formidle hvor enormt mye kraft det ligger i å ha noe meningsfullt å stå opp til hver dag. Jeg er overbevist om at alle mennesker er på denne planeten for en grunn og at alle har muligheten til å bidra med noe positivt, lite eller stort. Vet du hvorfor du her her? Eller hvorfor du er der du er i livet?

Om du ikke har funnet en livsvisjon enda, vær åpen og søkende. Ikke vent på at et stort kall skal åpenbare seg, men se etter de større og mindre hintene eller «dyttene» fra universet. Se etter hva som gir deg glede, mening og inspirasjon – og våg gå den veien.

Energisk livsstil:

Min livsmisjon er min guide og ledestjerne i med- og motvind. Den har inspirert mine mål, læring og utvikling, samt dyttet meg mange ganger ut av komfortsonen. Ikke minst har den holdt meg oppe i motgang og tøffe perioder i livet. Noe av det viktigste mine livsmisjon har bidratt til for meg er en kontinuerlig søken etter å lære, utforske, utvikle meg, bli en bedre utgave av meg selv og et stadig bedre medmenneske. Bli klokere, smartere og sterkere mentalt. Bli sunnere og gravis bedre i stand til å leve på en måte som føles riktig for meg, min helse og dem som kommer etter meg.

Noen har spurt, og sikkert mange flere har tenkt, om jeg ikke synes det er slitsomt å leve så sundt som jeg gjør. Jeg skjønner hva de mener, for om jeg for 5 eller 10 år siden hadde tenkt at jeg skulle ha den livsstilen jeg har i dag, ville jeg følt at det ville vært altfor krevende. Men til de som har lurt kan jeg fortelle at jeg aldri har følt jeg har hatt mer energi, overskudd og livsglede. Dette gjør at jeg har blitt bedre på å stresse mindre og få gjort mer av det som er viktig for meg.

Nøkkelen ligger i å gjøre endringene gradvis, i sitt eget tempo. Små tilpasninger og steg hele tiden i det som er riktig retning for deg. Det er lett å overvurdere når vi er motivert, slik som etter nyttår eller før badesesongen, at vi skal klare å gjøre store grep eks. i kosthold og trening, men store endringer klarer de færreste på kort tid, for viljestyrken svikter etter noen uker og da er det lett å gi opp. Vi overvurderer altså hva vi kan få til på noen måneder eller et år, men undervurderer hva vi kan få til i løpet av 10 år. Ikke minst undervurderer vi hva vi kan få til i løpet av livet.

Når ble det naturlige unaturlig?

Noe av det korona-tiden har gitt meg er en stor innsikt i hvor stort potensial vi mennesker har, fordi hjernen og kroppen er rett og slett fantastisk. Det har blant annet ledet meg til følgende refleksjon: Hvorfor det slik at det som en gang ble ansett som naturlig, nå anses unaturlig? Og hvorfor er det slik at det som før var unaturlig nå er vanlig og anses naturlig?

La meg illustrere med et par eksempler:

1) Når ble naturlig behandling unaturlig – og unaturlig behandling naturlig?

Når medisiner lages må de testes for det som kalles placeboeffekt. Placeboeffekten er den målbare, observerbare eller følte bedring i helse eller adferd uten at noen virkelig medisinsk behandling har blitt utført. Altså den effekten kroppen får bare av å tro på at medisinen skal virke. Selv om placeboeffekten er vitenskapelig akseptert, gir vi denne liten verdi og har mer tillit til den medisinske effekten. De fleste medisinske behandlinger har en rekke uønskede bieffekter som kan skape ubalanse i kroppen. Hvorfor bruker vi ikke mer kroppens naturlige evne til å gjøre oss friske ved å skape placebo-effekt uten kjemiske medisiner?

2) Når ble naturlig mat unaturlig . og unaturlig mat naturlig?

For 100 år siden spiste vi 100% levende og naturlig mat, som frukt, grønnsaker og animalsk mat fra ville dyr eller dyr som spiste naturlig mat. Siden da har industrielt landbruk og kreative matprodusenter banet vei og sikret mat til den stadig voksende befolkning. Dette har vært svært viktig for å løfte mange ut av fattigdom og sult, men dette har nå gått så langt at det de fleste spiser er mat full av kjemikalier og unaturlige ting, som er en stor del av grunnen til at de 10 største dødsårsakene i utviklede land er livsstilsrelatert. Med andre ord, vi graver vår egen grav med kniv og gaffel. Alt det usunne vi får i oss reduserer vårt immunforsvar og kroppens naturlige evne til å holde seg frisk eller gjøre oss friske. I disse korona-tider tenker jeg det er ekstra viktig å gjøre det vi kan for at kroppen best mulig kan takle viruset om vi blir smittet.

Disse to grunnene er noen av de viktigste årsakene til at mange forskere nå mener at, selv om dagens barn kan bli nærmere 150 år, vil gjennomsnittlig levetid for dagens unge og kommende generasjoner bli lavere enn den er i dag.

Det er store kommersielle markedskrefter som står i veien for at vi skal kunne leve et meningsfullt og energisk liv. Samtidig har vi aldri før hatt tilgang på så mye kunnskap og hatt så store valgmuligheter. Jeg brenner for å bidra med kunnskap om dette, fordi dette gjør at vi selv kan ta tilbake kontrollen på våre liv og helse. Det er nesten umulig å se for seg hva hjernen og kroppen vår er i stand til, men jeg synes det er fantastisk spennende å utforske det.

Ditt valg:

Om du vil leve meningsfullt og med god energi er ditt valg. Selv om det ikke nødvendigvis er lett er jeg overbevist at det er det viktigste for å ha det bra og føle seg lykkelig.

  • Ønsker du kunnskap og har du lyst til å leve med mening og god energi?
  • Ser du deg i speilet og ser etter det som er galt eller ser du etter ditt potensial?
  • Hva er dine drømmer for hvordan du ønsker du å leve og eldes?
  • Hva vil du at livet ditt skal ha betydd for andre den dagen du ikke er her lenger?
  • Hva ønsker du å ha bidratt til som gjør at du etterlater deg planeten litt bedre enn når du kom hit?

De to viktigste dagene i livet er den dagen du ble født og den dagen du skjønte hvorfor. (Mark Twain)

Varme tanker og helsebringende klemmer fra Sissel, leder MadeToGrow

Følg oss gjerne på FacebookInstagram og LinkedIn for oppdateringer, samt meld deg på nyhetsbrevet vårt – hvor vi holder deg oppdatert på hva om som skjer hos oss.

Nysgjerrig på appen? Den er gratis å laste ned og kan bidra til at du kan få læring og verktøy til å få til det som er viktig for deg. Ellers er du velkommen til å ta kontakt om du ønsker å høre mer om det vi brenner for og hvordan vi kan hjelpe deg til å mestre, prestere og føle deg full av energi.