fbpx
Blogg

Dette skjer når du endrer hvordan du tenker

By mars 26, 2019april 18th, 2022No Comments

Hva skyldes det at vi mennesker er så ulike når det gjelder motivasjon, utvikling, prestasjoner og hvordan vi takler livets store og små utfordringer og prøvelser?

Det er mange svar på dette spørsmålet. Noen handler om ting som skjer rundt oss og som stort sett er utenfor vår kontroll, men mange handler hvordan vi selv møter og håndterer muligheter og utfordringer.

«Hvorfor får jeg det ikke til?»

MadeToGrow ble etablert for å bidra til at mennesker skal finne motivasjon og styrke evnen i seg selv til å takle det de står overfor. Som regel kan vi ikke endre omgivelsene eller bestemme hvilke utfordringer som kommer vår vei, men vi har i stor grad mulighet til å kontrollere hvordan vi håndterer det. Det er naturligvis lettere sagt enn gjort, men dette er en evne som kan og bør trenes hele livet. Dessverre er det mange ikke lærer hvordan de kan kontrollere sitt mentale fokus – og opplever hvor effektivt dette er.

Bare tenk over forskjellen på disse to reaksjonsmåtene  i forbindelse med motgang:

  1. “Hvorfor får jeg ikke til det jeg vil i livet mitt? Hvorfor skjer alltid dette meg?”
  2. «Wow, dette er utrolig krevende! Det føles veldig kjipt, men jeg vet jeg vil takle det og lære og vokse på veien.»

Det er lett å tenke som i det første eksemplet, men jo raskere vi klarer å endre til den andre måten, jo mer energi får vi til å kjempe videre.

«Where focus goes – energy flows».

Tony Robbins

Gjør små endringer – unngå de store ubehagelige

En ting er hvordan vi takler hverdagens muligheter og utfordringer. En annen ting er å ta grep og gjøre større endringer i livet, for å få det bedre. Hjernen vår vil gjerne passe på at vi er trygge, og dette innebærer også at vi skal holde oss til det som er kjent og kjært. Det optimale er derfor å kontinuerlig gjøre små endringer, små forbedringer, lære og utvikle oss – for da slipper vi kanskje å måtte gjøre de store og mer ubehagelige endringene.

Endringene vi gjør, større eller mindre, kommer gjerne fra inspirasjon eller fra desperasjon. En av disse må være sterke nok til at vi får tilstrekkelig ønske om å endre på noe. Mange velger å dempe følelsene fordi det å ta grep medfører en endring – som å gå ut av komfortsonen – forlate det trygge og det kjente. Derfor kan det også være nyttig å gå inn og kjenne på inspirasjonen eller desperasjonen, slik at følelsen blir forsterket. Dette kan gi utrolig kraft og energi til å starte og gjennomføre endringen. Denne kraften, eller energien, er gjerne det som gjør at noen mennesker i større grad lykkes.

Gode teknikker for inspirasjon

Jeg hadde en utrolig sterk opplevelse av nettopp dette våren 2016, på mitt første event med Tony Robbins. Jeg hadde gått en stund med drømmen om å starte et selskap som skulle bidra til at flere mennesker får utvikle sitt potensial og leve gode liv – blant annet ved å følge sine drømmer og takle å stå i motgangen som følger med i livet. Gjennom teknikker på dette på eventet fikk jeg både kjenne på inspirasjonen til å satse på denne drømmen – og desperasjonen over tanken på å ikke forfølge denne store drømmen. Beslutningen ble derfor utrolig sterkt festet i meg. Og en av de viktigste drivkreftene i meg er å jobbe for at nettopp du – og mange andre – skal få oppdage og utvikle det som bor i deg, finne ut av viktige veivalg og takle å møte motgang og utfordringer.

Hva vi tenker er en vesentlig del av det å lykkes med noe. Vi har alle en ubevisst tanke om hva vi fortjener i livet – og hva slags liv vi kan forvente å ha. Denne ubevisste tanken kommer gjerne fra oppveksten vår og den skaper rammene for det livet vi klarer å se for oss at vi skal ha. Javisst, mange drømmer og forsøker å lykkes med noe stort, eller forsøker å skape seg et annet liv enn det de vokste opp med. En del klarer det. Men mange gir opp og faller tilbake, selv etter mye tid og innsats – og får bekreftet at livet deres ble slik de var kjente med.

Når vi trigges av inspirasjon eller desperasjon – er det som om termostaten i hjernen innstiller seg på en annen temperatur. Dette kan være kicket vi trenger for å ta store og viktige beslutninger, og sette i gang mange aktiviteter. Utfordringen er at over tid, fordi viljestyrken vår ikke klarer å holde evig, vil den opprinnelige temperatur-innstillingen forsøke å få deg tilbake til normalen. Derfor trenger vi kunnskap og metoder som kan hjelpe oss å «overliste» hjernen.

En app for personlig utvikling

Med det sagt, er ikke intensjonen med denne appen å skape enda større prestasjonspress. Det er det nok av allerede! Vi ønsker å inspirere og hjelpe deg til å bli bevisst på hva som er viktig for deg, hvilke mål du ønsker å nå, hvem du ønsker å være, hvordan du vil leve og hvordan du vil bidra til en bedre verden. Vi ønsker å hjelpe deg å fri deg mer fra de eksterne forventningene og lytte mer til hva som føles riktig for deg – og til å tro på dette, på deg selv – og til å finne mot og kraft til å gjennomføre det.

Innholdet i appen fokuserer på 8 overordnede temaer; mindset, motivasjon, mening, mestring, læring, selvfølelse, relasjoner og helse. Vi vil kontinuerlig utvikle innhold og håper at du vil oppleve dette som ditt hjem for din personlige utvikling. Et sted du vil få kunnskap og metoder til glede og nytte for deg på din reise gjennom livet.

Med vennlig hilsen

Sissel Naustdal

Leder, MadeToGrow

Videre lesing fra MadeToGrow: 

Hvorfor er endring så vanskelig?

Vil du følge med videre? Følg oss gjerne på FacebookInstagram og LinkedIn for oppdateringer. Meld deg også gjerne på nyhetsbrevet vårt – som blir utsendt annenhver uke.

KONTOR

MadeToGrow AS

Gaustadalléen 21

0349 Oslo (Forskningsparken)

T: 92290902
E: sissel@madetogrow.no