Blogg

Hvordan bli god – raskere?

By mars 15, 2019oktober 7th, 2020One Comment

Atferdskonferansen den 6. mai 2019 kan du få lære om dette fra noen av landets og verdens fremste eksperter, blant annet professor Anders Ericsson. MadeToGrow er stolt med-arrangør av denne konferansen, sammen med Marshmallow og kan derfor tilby deg billett til kr 2.500!* (ordinær pris kr 5.400.)

Du har kanskje hørt at det krever 10.000 timer for å bli ekspert i noe? Dette en sannhet med store modifikasjoner. Blant annet kommer det an på hvor god du trenger å bli før du kan kalle deg «ekspert». Så kommer det an på hva skal du bli ekspert i. Men kanskje aller viktigst, hvordan du øver har avgjørende betydning på hvor mange timer du trenger.

Deliberate Practice

Mange tror at de som blir svært gode i noe blir det pga et medfødt talent, i tillegg til mye trening. Det er jo sant, men vet du egentlig hvordan de beste trener? Om du ikke har ambisjon om å bli best i noe, kan du kanskje likevel ha glede av å lære hvordan du kan bli så god du ønsker i noe som er viktig for deg? Og det på en langt mer effektiv måte?

Metoden jeg sikter til kalles «Deliberate Practice» – bevisst trening – og refererer til en strukturert prosess med intensjon om å forbedre en konkret ferdighet.

Så hva er denne prosessen?

  1. Identifiser svakheter: Bryt ned ferdigheten i flere del-ferdigheter og identifiser hvor god du er på de ulike del-ferdighetene og hvilke du er svak på.
  2. Sett mål: Konkretiser hva du må gjøre for å bli god i de del-ferdighetene du er svak på
  3. Tren hardt – utenfor komforsonen: Å øve sin mentale kapasitet til å takle vanskelige utfordringer er muligens det som mest skiller de svært gode fra de mindre gode. Du blir ikke god om du bare øver videre på det som er lett eller komfortabelt.
  4. Tilbakemeldinger: Gjennom råd, coaching og feedback lærer du raskere ved å dra nytte av andres kunnskap og ekspertise.

Se gjerne denne videoen for fin forklaring.

Delta på konferansen

Er du opptatt av egenutvikling og har lyst å lære mer? Som medarrangør kan jeg tilby deg billett til kr 2.500,- (eks mva)! (ordinær pris kr 5.400.) Kan du tenke deg å delta? Kanskje du kjenner noen du tror vil delta? Send meg en mail på sissel@madetogrow.no.

Det vil bli en dag med masse inspirasjon og unik læring som jeg er trygg på vil gi deg langt større verdi enn prisen du betaler!

Med vennlig hilsen

Sissel Naustdal

Leder, MadeToGrow

Vil du følge med videre? Følg oss gjerne på FacebookInstagram og LinkedIn for oppdateringer. Meld deg også gjerne på nyhetsbrevet vårt – som blir utsendt annenhver uke.