fbpx
Blogg

Påsketips til hektisk mor

By april 9, 2019oktober 7th, 2020No Comments

 

1. Kunsten er å finne den gode balansen.

Tenk igjennom «hva er viktig for at JEG skal ha en fin ferie». Avstem gjerne i familien eller de du skal være sammen med, hva som er viktig for deg og de andre. Så finner man lettere ut hva alle ønsker og man reduserer sjansen for at noens forventinger ender med frustrasjon, misnøye eller konflikter. Jeg liker godt begrepet «Assumptions is the mother of all fuck ups”. Forventninger vi ikke har snakket om er altså en klassisk grunntil misforståelser.

2. Overambisiøs eller underambisiøs?

Identifiser hva som er din utfordring. Er du overambisiøs kan det være lurt å vurdere hva du kan justere ned av planer og forventinger, for å unngå stress, skuffelser og at andre rundt blir slitne av alt du ønsker å få gjort (jeg er typisk en slik… . Er du heller for uambisiøs og trenger dytt til å komme deg ut av godstolen, kan det å lage en plan for et minimum av hva du bør gjøre for å etterpå si deg fornøyd med ferien, som du så deler med minst en annen, som kan «dytte» deg, gjør at det blir lettere å gjennomføre (for det blir mer ubehagelig å ikke gjøre det når du har delt med andre, eller planlagt med andre)

3. Reduser stress.

Ofte starter ferien med stress – for å bli ferdig med alt man ønsker å ha gjort før ferien, på jobb og hjemme. Dette kan gi en dårlig start som preger ferien. Kanskje du kan vurdere å prioritere bort noe slik at du rekker å sove litt ekstra før du drar? Det kan bidra til at man tåler mer og ikke blir lett irritert, skuffet og sliten når man er sammen med andre. Det kan også være lurt å hente seg litt inn underveis, 15-30 min meditasjon eller power nap er å anbefale. Det kan være en «lyn-lading» som gir økt energi til resten av dagen.

4. Planlegg mat alle liker og kan bidra til.

Bli enige om 1-3 retter som alle i familien liker og som er passe vanskelig å lage slik at alle kan bidra. Bli enige om hvem som gjør hva, eks kutte grønnsaker, lage saus, marinere kjøttet etc. En matrett med flere deler (eks kjøtt/fisk med grønnsaker, poteter, saus etc) er fint for da kan hver av familiemedlemmene gjøre hver sin del som i sammen blir et deilig måltid.

En annen variant er å lage pizza sammen, hvor man lager nok deig, alle får hvert sitt stekebrett som de baker ut sin pizza deig på og så ordner man sammen diverse tilbehør og hver kan ha på det de selv vil på sin pizza.

Hvem er jeg?

Jeg har over 20 års erfaring fra utvikling av mennesker, team og organisasjoner, gjennom lederroller, som konsulent og nå gründer av MadeToGrow. Mitt engasjement for å bidra til at mennesker får utvikle seg slik de ønsker og benytter både sin omfattende erfaring og forskningsbakgrunn i dette arbeidet. Spesielt opptatt av å bidra til å styrke menneskers motivasjon for læring og utvikling, deres robusthet til å takle motgang, utfordringer og endringer, samt sikre god balanse gjennom «bærekraftig» livsstil. Jeg har erfaring fra å jobbe med unge i utdanning, så vel som voksne i og utenfor arbeidslivet.

Vi tilbyr digitale programmer gjennom appen vi utvikler i MadeToGrow, samt coaching, kurs og foredrag.
Ta gjerne kontakt for å vite mer: sissel@madetogrow.no

Med vennlig hilsen
Daglig Leder,
Sissel Naustdal

Videre lesing fra MadeToGrow:
Hvorfor er endring så vanskelig?

Vil du følge med videre? Følg oss gjerne på FacebookInstagram og LinkedIn for oppdateringer. Meld deg også gjerne på nyhetsbrevet vårt – som blir utsendt annenhver uke.