fbpx Skip to main content
Blogg

Det ble tøffere enn vi trodde – var det verdt det?

By mars 8, 2024august 26th, 2024No Comments

For 1 år siden besluttet jeg og familien å selge bil og bolig for å reise jorden rundt. Drømmen om hvordan dette skulle bli var store og mange – i et positivt, optimistisk (og sikkert litt naivt) sinn som mitt.

Å legge ut på ukjent farvann og ambisiøse prosjekter innebærer risiko. Derfor vegrer mange seg og blir ved det kjente og trygge.

Prisen er kanskje at man kjenner årene går fra en og mange spør seg stadig oftere «hva skjedde med meg, mine drømmer eller det som var viktig for meg?»

Den vante tralten

Den vante tralten er bra, når vi trives med slik ting er. Det er godt å få være i komfortsonen og det er så viktig å nyte det gode, være til stedet i nuet og være fornøyd. Det bør heller ikke være mål eller krav om at det alltid må skje noe spennende og utviklende. Det er allerede nok prestasjonsforventninger.

Samtidig er det en fundamental drivkraft i oss alle å kjenne en viss spenning, variasjon, utvikling og vekst. Så er vi ulike i hvor ofte og hvor mye, og ikke minst i hvilken grad vi selv tar initiativ versus at vi «bare» blir med på de endringene som skjer mot oss – om det er endringer på jobb eller privat. For mange skjer det ikke en endring før det blir en krise, som at helsa svikter, partneren går sin vei eller man mister jobben.

På den måten blir vi alle tvunget gjennom spenning, variasjon, utvikling og vekst, uansett om vi har valgt det selv eller ei. Forskjellen for meg er at jo mer jeg velger bevisst å være i utvikling og vekst gjennom å utfordre meg på ulike måter, jo mindre blir risikoen for kriser jeg har mindre kontroll på. I tillegg føler jeg meg godt rustet for det som måtte komme. I hvert fall siden utvikling og vekst for meg handler så mye om mindset, relasjoner, selvfølelse, mestring og helse.

Vi kan altså velge hvor mye vi vil vokse fra smerte versus inspirasjon!

Vi er tilbake i Norge og jeg kan love det er godt, for ja, det ble tøffere enn vi trodde. Men det var verdt det!. Fullpakket med læring, inspirasjon og masse unike opplevelser som skal bearbeides.

Jeg gleder meg stort til å få dele fra det vi har opplevd og lært, både fra steder og mennesker vi har besøkt, og fra hvordan en slik reise har påvirket og gitt verdi til meg og mine. Jeg ser så mange overføringsverdier i både privatliv og inn i karriere, ledelse, kultur og samfunn.

Hvor mye våger du å ta større eller mindre grep i eget liv eller karriere, som er viktig for deg, fremfor å mest følge krav og forventninger fra andre?

Budstikka ønsket å skrive om noe av våre opplevelser etter vi kom hjem:

https://www.budstikka.no/det-ble-toffere-enn-vi-trodde/s/5-55-1649024

Her er artikkelen Budstikka skrev da vi dro: https://www.budstikka.no/solgte-alt-for-a-folge-drommen-mange-angrer-pa-at-de-ikke-har-vart-tro-mot-seg-selv/f/5-55-1492051

 

Varm hilsen fra

Sissel Naustdal, engasjert leder av MadeToGrow

 

Nysgjerrig på hvordan vi kan hjelpe deg eller din virksomhet, digitalt eller analogt? Ta kontakt for en inspirerende prat.

Lyst til å se noen av de digitale programmene vi har laget, last ned gratis appen vår «MadeToGrow» og se noe av det vi har utviklet, besøk MadeToGrow University, eller ta kontakt for å høre hvordan vi kan skreddersy for en organisasjon eller gruppe.

Vil du følge med oss i andre sosiale medier, finner du oss her:

Facebook, Instagram, YouTube og TikTok for oppdateringer, samt meld deg på nyhetsbrevet vårt – hvor vi holder deg oppdatert på hva om som skjer hos oss.